Wednesday, December 30, 2009

Concert gemist (1): U2, Werchter, 1982

In dit rubriekje willen we af en toe eens grasduinen in een rijk concertverleden dat jammer genoeg niet het onze is. Telkens we er iets over horen (opnames) of zien ("You Tube", DVD) hebben we een overmeesterend "shit"-gevoel van "waren we er maar bij geweest". In de veronderstelling dat er over schrijven het leed draaglijker maakt: U2 in Werchter anno 1982.
Pas de kerk uit voor onze communie en vooruitziend naar een weinig ophefmakende carriëre in de humaniora werden we door het geslacht Croes, gelokaliseerd te Blankenberge, in de zomer van 1982 gewezen op de opmars - hun tweede plaat "October" was al eventjes uit - van 4 jonge Ieren. Enkele jaren terug werden de wenkbrauwen gefronst over de Arctic Monkeys die op wererldtoer konden vertrekken zonder scheermachine maar wie nu prille U2 foto's aandachtig bestudeert merkt (al zeker bij Adam Clayton) vast ook nog restanten van jeugdbrand.
Als gemotiveerde seizoenshulp vulden we onze beperkte tijd tussen twee afwasbeurten in een taverne aan de Costa Belgica op met( verplichte) verslaggeving vanuit de Tour de France en lezen in Humo's extra Torhout/Werchter-bijlage. In het beetje fantasie dat ons toen nog restte uit onze vroegkinderlijke jaren wouden we onszelf Star Trek-gewijs diskreet laten wegflitsen van de afwasmachine naar de Brabantse weide. Hoe hard we het ook hebben geprobeerd: het is ons niet gelukt.

No comments: