Sunday, December 27, 2009

Top Gear: hits op de autoradio (1)

Geen betere plaats vinden wij om te genieten van muziek als in de wagen. De hoeksteen van onze muziekliefhebberij is dan ook onze autoradio. Vaak blijven platen of songs daarin dagenlang steken en deze rubriek is een plek om er iets over te schrijven.
De groep Lone Justice liet ons in de jaren 80 zangeres Maria McKee kennen. McKee - zelfs een door haar ingezongen versie van de gouden gids zou fantastisch klinken - schreef op haar 19e de latere wereldhit "A good heart" voor Undertone Feargal Sharkey terwijl ze voor haar eigen band in '85 "Ways to be wicked" ging halen bij Tom Petty om het als singel te gebruiken voor hun debuut. Toen net als de eerste ook de tweede plaat commercieel geen potten brak was het 'game over' voor Lone Justice. Solo lukte het McKee aanvankelijk wel met "Show me heaven" uit de "Days of thunder"-soundtrack (u weet wel: "Top Gun" op wielen) maar ondanks enkele verdienstelijke solo albums erna bleef haar succes eerder bescheiden van omvang.
Momenteel met stip in onze autoradio: "Wheels" van Lone Justice. Het nummer staat op hun tweede plaat uit 1987 ("Shelter").
De beelden van bijgevoegde clip zijn niet van al te beste kwaliteit maar de muziek compenseert dat gebrek ruimschoots. Beluisteren met de ogen dicht is aanbevelenswaardig. Alleen in de wagen doet u dat best stilstaand op de pechstrook.

No comments: