Monday, December 21, 2009

2009 in de achteruitkijkspiegel!

Mochten we 2009 moeten overdoen dan stonden we zeker terug in Werchter voor Fleet Foxes, Oasis, Elbow, Arsenal, Triggerfinger, Kings of Leon en Seasick Steve, reden we met plezier opnieuw 200 km naar Pinkpop in Nederland voor Elbow en luisterden we onderweg terug naar CD’s van White Lies (idem), Kings Of Leon (Only by the night) en Elbow (Seldom seen kid). Ietsje later op het jaar kwamen daar ook nog eens Editors (In this light and on this evening) en Pearl Jam bij (Backspacer).
Papillon” (akoestisch) van Editors, “Heavy cross” van Gossip, ”Innocent” van Stereophonics, “ Rex” van Customs, "Tell me it's not over" van Starsailor en “Uprising” van Muse waren plaatjes op de radio waarbij de volumeknop een ruk naar rechts moest verdragen de voorbije maanden.
En nu we de president in onze rangen hebben ligt Europa (hopelijk) weer wat dichterbij voor nog een handvol andere Belgen zoals A Brand (Voortuit, 30/4), Customs (Vooruit, 5/11) en Daan (CC Sleidinge, 29/11). Dirk Blanchart voorspelde in februari (Kraakpand, Ha’, Gent) dat 2009 het jaar zou worden van Lize Accoe. Hij zat er één jaar naast; het wordt 2010!
Op Sportpaleis-niveau (2/11) bewees Muse dat zelfs de alles overtreffende trap binnen handbereik ligt van een rockgroep. Editors (Vorst, 7/11) lieten dan weer op hun beurt horen en zien dat ze daar niet ver meer van afzitten.
Mocht ons de tijd en de middelen gegund zijn geweest dan stonden we ook in de AB voor Grace Jones, Bloc Party en Jack Penate. Ook onvergeeflijk gemist: Oasis (Vorst), Snow Patrol en Florence & The Machine(Pukkelpop). Hadden we dit maar een jaar eerder geweten…

No comments: