Thursday, April 19, 2012

A day in music: de onze

Via Twitter kwamen we het overlijden van Levon Helm te weten. De drummer en zanger van The Band heeft zijn strijd met kanker op 71 jarige leeftijd moeten opgeven... The Band is voor ons lange tijd "een te respecteren instituut uit de oudheid geweest waar met achting moest over gesproken worden maar dat we nauwelijks kenden". Een 4 CD box uit de bib heeft ons daar enkele jaren geleden van af geholpen. Sindsdien drukken we de klassiekers (U kent ze maar U weet het misschien zelf niet) tegen de borst. Eentje daarvan vindt u hier onder.
Paul Weller's nieuwe "Sonic kicks" is (weeral) een goeie en dat vernamen we dan weer via Spotify waar we de ganse plaat inmiddels tot ons hebben genomen. Ongelooflijk dat die man in zijn 5e decennium qua zichzelf vernieuwen al zijn leeftijdsgenoten compleet het nakijken heeft. Na een dipje in de carriëre is dit de derde boeiende plaat op rij... Een hattrick! We kunnen amper wachten op de man's concert half juni.
Dichter op de kalender is zaterdag: Manic Street Preachers in TRIX. Uit wat gesurf op het net weten we al dat er ons een best of wacht. 22 nummers lang meezingen. We waren hees aan de week begonnen. We zullen hem hees eindigen. "We don't talk about love. We only wanna get drunk!" (A design for life) Jammer niet meer voor Levon...

No comments: